Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tánc Világnapja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

1727-ben ezen a napon született Jean G. Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Ebből az alkalomból a Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlése kezdeményezte A TÁNCMŰVÉSZET VILÁGNAPJÁnak megtartását, amit 1982-ben ünnepelték először.
Hozzánk is elért a Jerusalema örömtánc mozgalma, hogy reményt adjanak szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak. Az eredeti kihívás, mely egy éve kezdődött, rémesen egyszerűen hangzik: megmutatni a boldogságot, az afrikaiak, köztük is az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy az élet szép, még a világjárvány idején is, akkor is, ha semmid nincs.

A Tánc Világnapján iskolánk tanulói intézményünk udvarán közösen táncoltak. A táncot Horváth Istvánné és Baranyai Zsuzsanna tanította be.
A táncról készült videó a következő linken érhető el:
https://youtu.be/GY6XMjTTZgg

Módosítás dátuma: 2021. április 29. csütörtök, 10:49
 

Kukamese című darabot játszották el a Petőfi Színház művészei az iskola udvarán

E-mail Nyomtatás PDF

2021. április 27-én a Petőfi Színház által meghirdetett „Maradj otthon, majd mi megyünk!” programsorozaton belül a iskolánk alsó tagozatos diákjai is megtekinthették a Kukamese című zenés mese-összeállítást.
A jelenlegi járványügyi helyzetben sajnos csak az iskola udvarán élvezhették a diákok a színházi előadást.
Köszönjük a Petőfi Színház színészeinek, munkatársainak a színházi élményt.
Az előadáson készült képek a következő linken tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2021. április 27. kedd, 16:29
 

Föld napja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
51 évvel ezelőtt az első Föld napján Denis Hayes - amerikai egyetemista - kezdeményezésére,  20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény fontos változásokat hozott a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.
Zsámár Gyöngyi néni által készített, a következő linken elérhető pps-en keresztül a Föld napja alkalmából játékra hívunk Bennetek:
Föld napi kvíz
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá!

Alsó tagozatos diákjaink napközis foglalkozáson készített munkái a következő linken tekinthetők meg.
Felső tagozatos diákjaink informatika órán készítettek bemutatókat, itt tekinthetők meg. 1. bemutató;
2. bemutató

Módosítás dátuma: 2021. április 30. péntek, 10:32
 

Költészet Napja 2021

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei tanévben a renkívüli járványügyi helyzet miatt április 11-én iskolánk tanulói és pedagógusai nem tudtak közösen megemlékezni a Költészet Napjáról. 
2. b osztályos tanulóink Baranyai Zsuzsanna tanítóval együtt április 22-én rendhagyó módon emlékeztek a Költészet Napjára. Tanulóink aznap délelőtt leírták kedvenc versüket.
A diákok által készített alkotások a következő bemutatón tekinthetők meg.

Módosítás dátuma: 2021. április 22. csütörtök, 18:29
 

Tájékoztatás a jelenléti oktatásra való visszaállásról

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a Kormány döntése értelmében a 2021. április 19-től az általános iskola 1-4.  évfolyamain visszatérünk a jelenléti oktatáshoz, emiatt ezeken az évfolyamokon a tantermen kívüli, digitális oktatás április 16-án véget ért.
A felső tagozat továbbra is tantermen kívüli, digitális távoktatás keretében teljesíti a tantervi követelményeket 2021. május 10-ig.
Az alsó tagozaton tanuló diákjaink szüleit a Kréta rendszeren keresztül kiküldött levélben tájékoztattam a változásokról.
Nagyon szépen köszönjük az eddigi segítő együttműködésüket, valamint a továbbiakban is számítunk mindannyiuk támogatására.
Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Nagyné Czaun Marianna
intézményvezető

 

Beiratkozás 2021 (frissített)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Szülők!
Az emberi erőforrások miniszterének 19/2021.(III.10) EMMI határozata rendelkezik a 2021/2022-es tanévre történő beiratkozás szabályairól, aminek értelmében a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges megjelennie személyesen az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat.
A szülőknek szóló tájékoztató levél a beiratkozásról a következő linkre kattintva olvasható. Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a beiratkozás on-line felülete április 10-én nyílik meg és április 16. éjfélig lesz nyitva.
Személyes eljárás esetén intézményünk - a járványügyi szempontok figyelembevételével - beosztást fog készíteni a beiratkozás időpontjára vonatkozóan.
A személyes beiratkozás időpontja 2021. április 15-16.
A Veszprémi Tankerületi Központ erre vonatkozó hirdetménye itt olvasható.
Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást csak abban az esetben kell feltölteni, ha a szülő rendelkezik ilyen dokumentummal (nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény vagy sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye).

Kérem Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel lehetőség szerint az elektronikus beiratkozást válasszák. Amennyiben ez az Önök számára nem megoldható, úgy a következő linken található táblázatban szíveskedjenek a személyes eljárásra egy időpont mellé beiratkozni, vagy a 06-88-427700-as telefonszámon időpontot egyeztetni.

Az elektronikus beiratkozás folyamatának leírása, bemutatása:

Módosítás dátuma: 2021. április 14. szerda, 07:14 Bővebben...
 

Tavaszi szünet 2021

E-mail Nyomtatás PDF

A tavaszi szünet iskolánkban 2021. április 1-6-ig tart.
A szünet előtti utolsó tanítási nap március 30. (kedd). 2021. március 31. tanítás nélküli munkanap.
A szünet utáni
első tanítási nap április 7. (szerda). Ekkor kezdődik újra a tantermen kívüli digitális oktatás.
A tavaszi szünet ideje alatt a KRÉTA rendszerben a diákok nem kapnak feladatot.
A szünetre mindenkinek jó pihenést, húsvétra minden családnak szép, örömteli ünnepet és nagyon jó egészséget kívánunk!

 


6. oldal / 232