Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Stupava Kupa - Floorball

E-mail Nyomtatás PDF

Rengeteg játék, hatalmas iram, kiélezett csaták, rengeteg gól. Ezért utaztunk ki.

Szombaton este érkezett haza a Lizards Floorball Team B12-es csapata, illetve 2 kölcsönjátékos a B14 SZPK-Nokia csapatából a 9. Stupava Floorball Kupáról.

A nemzetközi versengés nem teljesen ismeretlen a Gyíkok számára, de ez a 4 nap egészen más volt…

 

B12-ben 10 csapat volt. 1 lengyel, 7 szlovák, az SZPK (4 szlovákjátékossal erősítve) illetve mi. 10+1 játékossal érkeztünk és tudtuk, hogy nem lesz könnyű. A torna előtt azt a célt tűzte ki az edző páros csapatunk elé, hogy a legjobb 6 csapat közé kerüljünk be. Technikailag jól felkészültek vagyunk ebben a korosztályban, taktikailag is sok mindent ismernek a gyerekek, de nem ismertük a szlovák mezőnyt.

Az első mérkőzés előtt nagyon jól bemelegítettünk, sikerült az utazás fáradalmait félretenni. A 2x15 perc játékidő alatt a gyíkok 2-0-ra győztek, nagyszerű bemutatkozás volt a tornán.

Csütörtökön 2 mérkőzést játszottunk (a torna későbbi arany és ezüstérmesével). Az első a lengyel csapat volt. Mindkét mérkőzésen megérdemelten nyert ellenfelünk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a másodikon már gólra is tudtuk azokat váltani. Egyre inkább kezdett összeállni a csapat, kialakult, kinek melyik poszt fekszik a legjobban.

A pénteki napon lejátszottuk utolsó csoportmérkőzésünket. Ifjaink nagyon szépen tartották a labdát, mi uraltuk a játékot végig a pályán. A végeredmény 4-1 lett nekünk, így a csoportot harmadikként zártuk.

A csoportmérkőzések során bárhol lehetett végezni, bármelyik csapat lehetett bajnok. Az első helyezettek bejutottak automatikusan a legjobb 4 közé, a többi hat csapat pedig előre meghatározott keresztjátékokkal vívhatta azt ki. Mi a másik csoport 4. helyezettjével játszottunk először. Ezen a tornán nem volt könnyű mérkőzés. Ezt mi tettük izgalmassá az elején, de aztán megnyugodtunk és 4-2-re hoztuk a mérkőzést. Következhetett a nap utolsó mérkőzése, a 4 közé jutásért.

Úgy alakult, hogy a mi csoportunk 5. helyezettje került velünk szembe ismét. Kértük a gyerekeket, hogy adjanak ki magukból mindent. Ha nem sikerül győzni, akkor szombaton nincs meccs. Nem szabad a végén úgy lejönni, hogy maradjon bennük tartalék. A gyerekek megfogadták az intelmeket. Nagyon szép játékot játszottak az első perctől kezdve. Ellenfelünknek rövidebb volt a cserepadja, de mégis ők vezettek. 3-1-re mentek, amikor már csak 7 perc volt hátra. Az utolsó percekben lőttünk még egy gólt. Közelebb kerültünk folyamatosan a végéhez, amikor is az utolsó fél percben sikerült kiegyenlíteni.

Következett 3-3 büntető. Ebben a helyzetben nehéz elvállalni olyan dolgot, ami megpecsételi egy csapat, de egy játékos sorsát is. Mi kezdtük a lövést, az első sikerült. Kapusunk következett, aki még nem védett éles helyzetben büntetőt. Elfektette ellenfele, így 1-1 lett az állás. Megint mi jöttünk, szintén gól. Ezt követően kapusunk védett, így 2-1 lett nekünk. Utolsó emberünk kihagyta a büntetőt, de még előnyben voltunk. Jött az utolsó mindent eldöntő. Kapusunk jól helyezkedve hibára kényszerítette ellenfelét, így hatalmas csatában bejutottunk a legjobb 4 közé a 9. Stupava Kupán.

A legjobb 4 között volt az SZPK-Nokia, a Jedynka Orzisz (lengyel), Bogdau Stupava (hazai) és a Lizards FT. Abszolút elégedettek voltunk csapatunkkal, büszkék voltunk a teljesítményükre. Amiért jöttünk, megvolt. Utolsó napon a döntőbe jutásért játszottunk a lengyel csapattal, akik sokkal jobban bírták nálunk, mind lábbal, mind fejben. Ők kettővel kevesebb meccset játszottak. 8-0-ra megvertek minket. Eközben a Komárom is kikapott 5-2-re a Stupavától, így a bronzmérkőzésen a két magyar csapat játszott.

A bronzmérkőzésre totálisan elfáradt csapatunk, így nem sikerült a bravúr újra.

Ennek eredményeképp a Lizards FT a 4. helyen zárt a Stupava Kupán.

A B14-es mezőnyben az SZPK-Nokia csapatát erősítette 2 játékosunk. Mindketten befértek a csapatba, nem lógtak ki a komáromi fiúk közül. Rengeteg gólt szereztek, sok támadásépítésben kivették a részüket. Nagyszerűen alkalmazkodtak egy másik játékstílust képviselő csapathoz, ami nagy öröm, mivel így Ők is megtapasztalhatták újra, hogy milyen egy nagy iramú, kemény mezőnyben játszani. 8 csapat játszott egymás ellen körmérkőzést, és a legjobb 4 rájátszott. Az SZPK a 2. helyen végzett a csoportban és a rájátszás során is az ezüstérmet szerezték meg. A döntőben egy nagyon gyors, remek csapat ellen maradtak alul.

Összegezve egy rendkívül hasznos, nagyszerű szervezésű tornán vehettek részt a gyerekek, ahol megtapasztalhatták, milyen is az igazi floorball. 4 nap alatt 8 kiélezett mérkőzést játszott a B12-es csapat, a B14 pedig 9-et. Ennyi kemény mérkőzést az egész bajnokság alatt nem játszanak a gyerekek idehaza.

 

Kovács Tamás, Orosz Tamás

Fénykép a B12-es csapatról.

Módosítás dátuma: 2012. október 02. kedd, 20:49  

Alapítványunk

Köszönjük, ha adója 1%-át a
Kossuth Iskoláért Alapítvány
javára ajánlja fel!

Részletek...

Statisztika

Tagok : 7320
Tartalom : 2067
Webcímek : 41
Tartalom találatai : 6848817