Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

1848. március 15-re emlékeztünk

E-mail Nyomtatás PDF

Iskolánk alsó tagozatos tanulói az ünnepre készülve felkeresték a városban taláható emlékhelyeket. Minden osztály a nemzeti színeket felhasználva feldíszítette az ablakokat, illetve a folyósón lévő faliújságokat.
Az ünnepi megemlékezés a Kossuth szobor koszorúzásával kezdődött.  A műsorban Hunyady Zita, Kristóf Balogh Gréta, Széplaki Zina, Czvetkó Levente, Mezriczky Aurél  és az énekkar tagjai szerepeltek. A műsort Szöllősi Judit szerkesztette, az énekkarosokat Kovácsné Miskey Tünde készítette fel. Az eseményről tudósított a vehir és veol internetes hírportál, illetve a Veszprém TV is.
A koszorúzás után felső tagozatos osztályaink egy-egy történelmi helyszínné változtak át, ahol az ott lezajlott eseményeket jelenítették meg az 5-8. évfolyamon tanulók alsó tagozatos diáktársaiknak. Így átélhették a Petőfi szülőházában, a Pilvax kávéházban, a Táncsics börtönében, a Városházán, a Nemzeti Múzeumnál, a Nemzeti Színházban, a Landerer nyomdában és az Orvosi egyetemnél történteket. Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg. Köszönjük minden nevelőnek ezt a felejthetetlen élményt, a Petőfi Színháznak a jelmezeket!

Módosítás dátuma: 2024. március 16. szombat, 10:26